torsdag 18 februari 2010

SvA

Min argumentation om att girighet är den värsta dödsynden!
Svenska arbete!

De sju dödsynderna. Är du en sådan som alltid kollar snett på de som lyckas? Eller väljer du att inte bry dig?


Högmod, Likgiltighet, Lust, Frosseri, Avund, Vrede.

Det är sex av de sju dödsynderna. I den gamla kyrkan så hamnade man i helvetet om man begick någon av synderna, det var hårda straff med ganska säker dödlig utgång. Straffet för girighet som är den sjunde dödsynden som jag kommer skriva om var att man skulle sitta i en kittel med kokande olja.

Girighet, skulle du kunna gå över lik för att få det du vill?

Girighet kan göra så mycket. Vissa gånger har man sett hela släkter splittras på grund av att alla vill ha en del av arvet från någon rik farbror. Jag tycker att girighet är väldigt farligt just på grund av att det kan splittra grupper, det är så mycket lögner och sådant.

Om man ska få allt man vill så är det ju så att man inte kan ha några hämningar, man måste vara lite känslokall och inte bry sig om vem man sårar eller vem som blir arg. Girighet kan leda till så mycket mer, om man inte har pengar men är girig kan man börja stjäla saker. Eller att man helt slutar dela med sig av saker. Om man är girig om pengar kan det sluta med att man blir rädd för att spendera för att det försvinner. Vem vill ha massor med pengar men inte kunna spendera?

Girighet är värst eftersom det splittrar familjer, förstör ens sociala liv och kanske till och med får en att hamna i fängelse för att man tänjer på gränsen till vad som är riktigt okej för att få det man vill ha.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar